Mixertanfolyam: nem csak divatos jellege miatt éri meg!

A mixertanfolyam kétségkívül divatosnak számít napjainkban, ám nem csak ezért éri meg a szakképzés mellett letenni a voksot. Alapvetően elmondható, hogy a vendéglátás területén elhelyezkedni manapság egyszerű. A fővárosban szinte minden harmadik vendéglátóhely szakemberhiánnyal küzd, de vidéki nagyvárosainkban is szép számmal megtalálhatóak olyan szórakozóhelyek és egyéb vendéglátóhelyek, melyek között hamar megtalálni a megélhetést biztosító munkát. De mi a helyzet akkor, ha karriert is szeretnénk építeni? Melyik szakma teszi lehetővé a vendéglátás területén, hogy akár a legjobbak között említsék majd nevünket. Ha a sztár-chefek világa nem vonz, akkor érdemes lehet a mixertanfolyam előnyeit választani.

 

Koktélbárok világszerte

Napjainkban már aligha képzelhető el szórakozóhely anélkül, hogy ne szerepelnének az itallapon a világszerte ismert standard koktélok. Ezekkel gyakran éttermekben is találkozhatunk, de a zenés kikapcsolódást biztosító koktélbárok is nagy népszerűségnek örvendenek. A területen tevékenykedő szakemberek iránt is megnőtt ezzel együtt a kereslet. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy mixerként akkor van esélyünk az anyagi és emberi megbecsülésre, ha valóban profinak számítunk. Nem mindegy tehát, hogy mely szakemberektől sajátítják el az alapokat, valamint ismerjük meg a gyakorlaton túl az elméleti háttér anyagot is. A jól megválasztott mixertanfolyam segítségével megszerezhetjük azt a tudást, melyet akár külföldi munkavállalás, vagy a magában komoly lehetőségeket rejtő óceánjárókon való elhelyezkedés alkalmával kamatoztatni tudunk majd.

 

Nyelvtanulás és mixertanfolyam

Ha sorra vennék azokat a szakterületeket, melyek kapcsán a munkavállalók leggyakrabban döntenek a külföldi munkavállalás mellett, akkor a vendéglátás biztosan vezető helyet foglal el. Szakácsokat, pincéreket és konyhai kisegítőket gyakran keresnek éttermekbe és szállodákba, de egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a profi mixerek iránt is. A megfelelő szaktudás és a gyakorlatiasság azonban mit sem ér akkor, ha nem beszélünk idegen nyelvet. Ez utóbbi kiemelt jelentőséggel bír az olyan munkakörök esetében, ahol vendégekkel vagyunk kapcsolatban és óhatatlanul is szükség van a személyes kommunikációra. Nehezen képzelhető el a mixer munkája úgy, hogy csak az italokat keveri, és közben nincs szükség idegen nyelven történő megnyilvánulásra. A külföldön boldogulás egyébként is megköveteli a nyelvismeretet, ezért mindenképpen érdemes a mixertanfolyam mellett erre a területre is hangsúlyt helyezni. A nagyvárosainkban, valamint Budapesten történő elhelyezkedés alkalmával is kihasználhatjuk a megszerzett tudást, ugyanis a neves koktélbárokban és éjszakai szórakozóhelyeken szintén előfeltétel lehet a nyelvismeret.

 

Több mint pusztán egy szakma

A mixertanfolyam mellett döntő hallgatók gyakran abban a tévhitben vannak, hogy a karrier építéséhez bőven elegendő az, ha megszerzik a szükséges tudást és elhelyezkednek azzal. Érdemes azonban tudni, hogy az igazán sikeres és keresett mixerek nem csak imádják azt, amit csinálnak, de kreativitásnak és jó ízlésnek sincsenek híján. Ugyan mindez egy bizonyos szintig tanulható, de fejlődni és valóban a szakma legjobbjává válni, az már más kérdés. Ha szeretsz kísérletezni, kipróbálni újdonságokat, saját kreációkat a poharakba varázsolni, vannak elképzeléseid arról, mit kívánsz elérni, emberközpontú vagy és nem vagy lusta dolgozni céljaidért, akkor a mixertanfolyam remek választás lehet Számodra.

Hozzászólások

hozzászólás

Legutóbbi bejegyzések

Kövess Minket

Related Posts