Munkavállalás külföldön? A barista tanfolyam jó választás!

Barista tanfolyam elvégzésén gondolkozol? A vendéglátás területén képzeled el a jövődet?  A fővárosban akár napok alatt sikerülhet elhelyezkedni a vendéglátóhelyek valamelyikén, de külföldön is számos izgalmas lehetőség várja a hazainál jobb anyagi megbecsülés iránt érdeklődőket. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a színvonalas kávézókban már kizárólag olyan szakembereket alkalmaznak, akik barista tanfolyam során szerezték tudásukat. A munkakör nem csak a speciális eszközök használatát teszi szükségessé, hanem megköveteli az alapanyagok pontos ismeretét, valamint többek között az egyes díszítési technikák kifogástalan kivitelezését is.

Baristaként külföldön

Napjainkban megszokott jelenségnek számít, hogy egyre többen próbálnak szerencsét külföldön. A magas jövedelmek egyértelmű vonzerőnek számítanak, de az emberi megbecsülés iránti igény sem elhanyagolható. Sokan vannak, akik a tapasztalatszerzés és a nyelvtanulás apropóján is a külföldi munkavállalás mellett teszik le a voksot, még akkor is, ha közben családjuktól távol kell boldogulniuk. A magasan képzett baristákra határainkon túl jelentős kereslet mutatkozik, ám azzal érdemes tisztában lenni, hogy ott sincs kolbászból a kerítés. Nem ritka, hogy napi akár 10 órát is talpon kell lenni a munkahelyen, és közben mindvégig vendég centrikusan hozzáállni a feladathoz. Nincs ez másként akkor sem, ha a napjainkban Igen csak a divatos munkakörnek számító óceánjáró hajókon meghirdetett barista állást választanánk.

Nyelvismeret nélkül nem megy

Ha nézelődtél már a külföldi állásajánlatok között, akkor minden bizonnyal találkoztál olyanokkal, melyek nem követelik meg a nyelvismeretet. Barista tanfolyam után azonban érdemes ezeket fenntartásokkal kezelni, ugyanis ilyenkor szinte kivétel nélkül a munkakör nem felel majd meg az elvárásoknak. Legtöbbször végzettség és tényleges nyelvtudás nélkül rendelkezők választják ezt a megoldást, de az ilyen munkák komoly megterhelő jellege miatt sokan hamar ott is hagyják azokat. Nem mehetünk el amellett sem, hogy a barista tanfolyam során megszerzett tudást magától értetődően a megfelelő munkakörben szeretnéd majd kamatoztatni.

Mivel baristaként folyamatosan kapcsolatban leszel a vendégekkel, így nyilvánvaló, hogy a nyelvtudás nélkülözhetetlen. Nem elég, hogy csak alapszavakat ismersz, és gyakran még az alapfokú nyelvvizsga is kevésnek bizonyulhat. Ha fontosnak tartod, hogy leendő munkádat igényesen tudd majd végezni, vagy esetleg külföldi karrierépítésről álmodozol, akkor legalább a középfokú szintet célozd meg. Érdemes már a barista tanfolyam előtt vagy legkésőbb azzal egyidejűleg odafigyelni a nyelvtanulásra, mert utóbbinak előnyeit itthon és külföldön egyaránt kihasználhatod majd.

Barista tanfolyam: nem csak a gyakorlat a fontos

A pult mögött álló baristákat figyelve azt gondolhatod, hogy ennek a munkakörnek a betöltése kizárólag azon múlik, mennyire vagy gyakorlatias, és el tudod-e sajátítani a gépek és eszközök használatának mikéntjét. Nem véletlen azonban, hogy színvonalas barista tanfolyam keretein belül tanulnak a szakma legjobbjai, hiszen a gyakorlat mellett az elméleti háttértudás sem elhanyagolható. Mire gondolunk pontosan? A szakmában dolgozóknak tisztában kell lennünk az alapanyagok ismeretével, a helyes örlő állítással, a standard italok elkészítésével, vagy például a tökéletes tejkrém receptjével.  A barista tanfolyam során olyan ismeretekre is szert tehetnek a hallgatók, melyek birtokában nem jelenthet gondot a kávézóban felmerülő feladatok elvégzése nyitástól zárásig.

Saját vállalkozást indítanál?

A színvonalas kávézók egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban. Ha te is hasonló vendéglátóhely nyitásán dolgozol, a barista képzés akkor is remek választásnak bizonyul. Az igazán sikeres kávézók titka abban is rejlik, hogy vezetőként tisztában vagyunk-e az alkalmazottak számára felmerülő feladatokkal. A barista tanfolyam során minden lényeges dolgot elsajátíthatsz, és ha a szükség úgy kívánja, akár magad is beállhatsz egy gőzölgő feketét elkészíteni.

Hozzászólások

hozzászólás

Legutóbbi bejegyzések

Kövess Minket

Related Posts