Miért népszerű a barista képzés?

A barista képzés elvégzése után sokaknak sikerül külföldi munkát találni. Nem csoda hát, hogy a terület iránt sokan érdeklődnek, hiszen a hazai fizetések sokszorosa érhető el Németországban vagy az Egyesült Királyságban. Ha kedveled az izgalmas megoldásokat, és nem okoz problémát, ha hosszú ideig távol vagy családodtól, akkor akár luxus óceánjárókon is vállalhatsz barista állást. A külföldi munkavállalás nem csak az elérhető anyagi biztonság miatt bizonyul remek választásnak, hanem a megszerezhető tapasztalat és a csiszolható nyelvtudás apropóján is. Érdemes akkor is a tanfolyam előnyeit választani, ha Magyarországon képzeled el jövőd, és itt szeretnél egy jól fizető állást találni. Budapesten és nagyvárosainkban is egyre több olyan színvonalas kávézóval találkozni, amelyek európai viszonylatban is megállják helyüket. Az itt alkalmazott baristák kimagasló színvonalon végzik munkájukat, és az igazán profik akár neves versenyeken is elindulnak a dekorációs megoldások kapcsán.

 

Nyelvismeret, ami ma már alapvető követelmény

A nyelvoktatást napjainkban akár már az óvodában el szokták kezdeni, és a középiskolás, gimnazista években sokan már rendelkeznek középfokú nyelvvizsgával. A hazai munkavállalás alkalmával is gyakran jönnek szembe velünk olyan álláshirdetések, melyek kapcsán a nyelvtudás már alapvető követelménynek számít. Nincs ez másként akkor sem, ha folyami hajón, óceánjárón, vagy egy londoni kávézóban szeretnél elhelyezkedni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy el kellene keseredned nyelvtudást igazoló bizonyítvány hiányában. Sokan vannak, akik kiválóan beszélik az angolt, vagy legalább középszinten elboldogulnak német nyelven, de erről nincsen papírjuk. A legfontosabb, hogy tisztában legyél azzal, milyen szinten beszélsz, és ha ezt nem érzed elegendőnek, akkor akár már a barista képzés megkezdése előtt is törekedj az intenzív nyelvtanulásra. Sokkal jobb esélyeid lesznek a munkaerő-piacon, hogy a külföldi munkavállalásról már ne is szóljunk.

 

Barista képzés kimagasló színvonalon

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy válasszunk bármilyen tanfolyamot is, korántsem mindegy, milyen színvonalú a képzés. Az oktatók szakértelmén és tapasztalatán legalább olyan sok múlik, mint a gyakorlati ismeretek megszerzésének lehetőségén. Ugyan kétségtelen, hogy a piacképes tudás egyik alapvető feltétele a gyakorlatban is használható szakma, ám az elméleti háttér nélkül mindez mit sem ér. A barista képzés során az oktatók igyekeznek átadni mindazt, amire szükség lehet a kávézó üzemelésével kapcsolatos napi teendőktől kezdve az alapanyagok szakszerű megválasztásán és felhasználásán keresztül egészen a profi dekorálásig és a tejkrém készítésének művészetéig.

 

Több mint csak egy szakma!

A barista képzés rendszerint azok körében örvend nagy népszerűségnek, akik vendégorientáltak és szeretnek emberek között tevékenykedni. A kiszolgálás akkor lehet kifogástalan, ha abban az emberi tényező sem hagy kívánnivalót maga után. Az igazán ízletes kávé az aroma, a megjelenés és a zamatok művészi együttese, s ha mindez megvan egy hangulatában is kellemes helyszínen, akkor a kávézó minden valószínűség szerint nagy népszerűségnek örvend majd. Akár leendő kávézótulajdonosként is érdemes lehet a tanfolyam előnyeit választani, hiszen sok újdonságot tanulhatsz, és profik kalauzolnak el a szakma rejtelmeiben. A barista képzés megadja azt a kezdő lépést, amire szükség lehet az elhelyezkedéshez, vagy éppen a külfölddel kapcsolatos álmok megvalósításához.

Hozzászólások

hozzászólás

Legutóbbi bejegyzések

Kövess Minket

Related Posts