Barista tanfolyam, ha a kávé a mindened

A kávézás szerelmesei valószínűleg úgy érzik majd magukat a barista tanfolyam során, hogy hazaérkeztek. A szakmájukban igazán sikeres szakembereknek egy közös ismérve van, mégpedig az, hogy mind szeretik azt, amit csinálnak. A gőzölgő fekete mindannyiunk napjaiban helyet kapnak, de a kávé valódi szeretete és a színvonalas vendéglátás iránt elkötelezettek számára a barista tanfolyam remek döntés lehet. A szakképzés iránt egyre többen érdeklődnek, ami nem csoda, hiszen a munkaerő-piacon kereslet is akad bőven a területhez értő profik iránt. Nem csak hazánkban helyezkedhetsz el a megfelelő tudás birtokában, hanem a karriert és a jobb anyagi megbecsülést célozva akár külföldi munkavállalásban is gondolkodhatsz.

 

Külföldön az élet baristaként

A külföldi munkavállalással kapcsolatban sok tévhit él az érdeklődők fejében. Sokan hajlamosak kizárólag a hazainál magasabb jövedelemre gondolni. Ugyan ennek előnyei kétségkívül egyértelműek, de az anyagiakért bizony munkakörtől függetlenül keményen meg kell dolgozni. A vendéglátás területén nem ritka, hogy napi 10 órán keresztül is talpon kell lenni, így a szakértelmen és a nyelvtudáson túl kitartásra és munkabírásra is mindenképpen szükség lesz. Ausztriában, Németországban és az Egyesült Királyságban is számos lehetőség kínálkozik arra, hogy a barista tanfolyam után sikerüljön elhelyezkedni. Akik rugalmasabban állnak a munkavállaláshoz, azok akár óceánjáró hajókon is tevékenykedhetnek, ezzel világot látva és persze karriert építve. Fontos azonban tisztában lenned azzal, hogy nem minden arany, ami fénylik, és a csábító jövedelemért bizony meg kell dolgozni külföldön is.

 

Tanulj nyelvet a barista tanfolyam mellett, megéri!

A középfokú oktatási intézményekben szinte kivétel nélkül mindenki tanul nyelvet, de sokak nem jutnak el a nyelvvizsgáig, vagy a ténylegesen használható tudás megszerzéséig. Szakemberek és a külföldön dolgozó munkavállalók mind azt javasolják, hogy érdemes nyelvet tanulni, ugyanis ez az egyik alapvető feltétel lehet ahhoz, hogy sikerüljön határainkon túl elhelyezkedni. Míg a német nyelvterületen értelemszerűen a német nyelv bizonyul hasznosnak, addig az angolról alapvetően elmondhatjuk, hogy a világ bármely táján kifizetődő. Mindegy, hogy egy óceánjáró hajón képzeled el a karrierépítést, vagy valamelyik londoni kávézóban tevékenykednél, a barista tanfolyam mellett a nyelvtanulás is kiemelt jelentőséggel bír.

 

A baristáké a jövő!

Ha a vendéglátás területén képzeled el magad, és mindenképpen szeretnél a kávékészítés közelében maradni, akkor a barista tanfolyam választásával nem lőhetsz mellé. Miért mutatkozik egyre nagyobb érdeklődés a területen végzettek iránt? Kávézó tulajdonosok és vendéglátós szakemberek is egyetértenek abban, hogy napjainkban a kávézás kapcsán a vendégek egészen másfajta igényekkel rendelkeznek, mint néhány évtizede. Fontos számukra, hogy hangulatát és stílusát illetően is színvonalas kávézóban töltsék idejüket.

Az ébredés után gyorsan lehajtott kávék is bírnak létjogosultsággal, de ha a gőzölgő fekete élvezeti értékéről van szó, akkor a minőséget nyújtó kávézók kerülnek a fókuszba. Nem elég azonban az, ha csak a klasszikus kávét megkapjuk, hiszen annak megjelenése és alapanyaga sem elhanyagolható. A kávéfőzés igazi művészet, mely megköveteli, hogy a kávégépekhez profin értő, és a dekorációt illetően is szakértelemmel rendelkező vendéglátósok álljanak a pult mögött. A barista tanfolyam a gyakorlatban is használható tudást biztosít mindazoknak, akik szeretik az embereket és szívesen tevékenykednének hazai vagy külföldi kávézókban.

Hozzászólások

hozzászólás

Legutóbbi bejegyzések

Kövess Minket

Related Posts