Barista képzés nem csak külföldi munkavállaláshoz

Kávérajongóknak és a vendéglátás iránt érdeklődőknek egyaránt jó választás lehet a barista képzés. A megszerzett szakmával nem csak itthon, de külföldön is elhelyezkedhetünk, sőt, akár kávézót is indíthatunk, melyet saját elképzeléseink szerint vezethetünk. A koffeint tartalmazó és koffeinmentes italok elkészítése éppen úgy részét képezi a tanfolyamnak, mint a kávégépek használatának elsajátítása, az alapanyagok pontos ismerete, a dekorációk készítése, vagy például a kávézó működésével kapcsolatos egyéb feladatok megismerése.

 

Külföldi munka? A barista képzés ideális lehet!

Sokan döntenek úgy, hogy szerencsét próbálnak határainkon túl és külföldön vállalnak munkát. Az interneten nagyon sokféle lehetőség közül válogathatunk, de ha mind anyagilag és mind emberileg megfelelő állást szeretnénk találni, akkor a célirányos szakképesítés nélkülözhetetlennek bizonyul. A barista képzés során megszerzett tudást Ausztriában, Németországban éppen úgy kamatoztathatjuk, mint például az Egyesült Királyságban vagy valamelyik folyami hajón.

 

Nyelvtudás nélkül nem éri meg kiutazni

A vendéglátás területe alapvetően megköveteli a másokkal való kommunikációt. Még akkor is szükség van a megértésre és a kölcsönös kommunikációra, ha nem a vendégtérben, hanem például a konyhán, szakács mellett szeretnénk dolgozni. A csapat tagjaival való együttműködés, vagy a vendégekkel történő beszélgetés viszont teljesen ellehetetlenülnek akkor, ha nem beszéljük a nyelvet. S hogy milyen idegen nyelvre van leginkább szükség külföldi munkavállalás alkalmával? Az angol bárhol beváltja a hozzá fűzött reményeket, de ha német nyelvterületre szeretnénk kiutazni, akkor a német is elegendőnek bizonyulhat. Mivel a tapasztalatok azt mutatják, hogy nyelvtudás nélkül aligha lehet a vendéglátásban elhelyezkedni, vagy olyan munkakört találni, amely emberileg is megfelelő lehet, így a barista képzés mellett a nyelvtanfolyam is remek választás lehet.

 

Többről szól a kávéfőzésnél!

A barista képzés kínálta lehetőségeket választóknak elsőként azt érdemes megérteniük, hogy a szakma sokkal többről szól, mint pusztán a kávéfőzésről. A mindennapokban legtöbben egy gyors kávéfőzéssel indítjuk a napot, ám otthon csak a legritkább esetben szoktunk olyan színvonalas feketét készíteni, mint amilyet a kávézókban kaphatunk. Ez nem véletlen van így, hiszen a legkedveltebb kávézókban már szinte kivétel nélkül profi szakemberek készítik az italokat. A barista képzés éppen ezért bizonyul hasznos választásnak, hiszen nélküle aligha képzelhetnénk el, hogy elhelyezkedhetnénk a legjobb kávézókban. A baristák nem csak a vendégekkel tartják a kapcsolatot, de a különféle kávés italokat is kimagasló színvonalon készítik el és dekorálják.

 

Fenséges aroma és kellemes hangulat egy helyen

A tapasztalatok szerint a manapság kávézókba betérő vendégek többet várnak el, mint pusztán egy energiát biztosító italt. A vendég centrikus kiszolgálás iránti igény természetesnek bizonyul, de nem elhanyagolható az sem, milyen hangulat fogad bennünket a vendéglátóhelyen. Fontos, hogy ha kávézót szeretnénk indítani, akkor helyezzünk jelentős hangsúlyt a lakberendezésre és a helyiség stílusos kialakítására. Ha jól érzik magukat a vendégek a kávézóban, és az italok, valamint a napjainkban melléjük gyakran kapható harapnivalók is ízletesek, akkor visszatérnek majd a helyre. A barista képzés megnyitja az utat a munkavállalók számára azokba a kávézókban meghirdetett állásokba, melyek lehetőséget teremtenek a karrier alakítására és a hosszú távú munkavállalás irányába.

Hozzászólások

hozzászólás

Legutóbbi bejegyzések

Kövess Minket

Related Posts