Hogyan használhatod ki a mixertanfolyam előnyeit?

A mixertanfolyam nem véletlen az egyik leggyakrabban választott terület a vendéglátás iránt érdeklődők körében. A magas színvonalú oktatásnak köszönhetően a gyakorlatban tökéletesen használható tudásra tehetsz szert, melyet tulajdonképpen a világ bármely pontján kiválóan hasznosíthatsz. A szakemberek kifejezetten azoknak javasolják ezt a szakterületet, akik szívesen foglalkoznak emberekkel, nem áll távol tőlük az éjszakai élet, és együtt képesek pörögni a vendégekkel, természetesen kiszolgálva igényeiket az italkészítés kapcsán. Sokan kifejezetten külföldi elhelyezkedés apropóján teszik le a voksot a mixertanfolyam mellett, mások a fővárosban szeretnének karriert építeni. Lássuk, miért érdemes a szakképzést választani, és milyen előnyökkel jár annak elvégzése!

Karrierépítés keresett területen

A televízióban, médiában és az interneten gyakran találkozhatunk olyan profikkal, akik a vendéglátás területén váltak szakmájuk legismertebbjévé. Miért ne törekednél arra, hogy mixerként kerülj be a legjobbak közé? A megfelelő szakképző intézményt választva megszerezheted azt a tudást, amelynek segítségével a gyakorlatban is sikerülhet érvényesülnöd. Ehhez természetesen nem csak a végzettségre lesz szükséged, hanem olyan tulajdonságokra is, melyek nem tanulhatóak. Ha szeretsz emberek között lenni, jól kommunikálsz, és kreativitásod is kimagasló, akkor már jó úton lehetsz a karrierépítés irányába. Természetesen nélkülözhetetlen a folyamatos tanulás és a szakma iránti alázat, ami szintén belülről kell, hogy fakadjon ahhoz, hogy profi szakemberré válhass a mixertanfolyam után.

Külföldi tapasztalatszerzési lehetőség

Ha a külföldi munkavállalás témája kerül szóba, akkor legtöbben a hazainál magasabb jövedelmekre asszociálnak. Ugyan tény, hogy jelentősen többet kereshetsz valamelyik londoni, ausztriai vagy németországi bárban, mint itthon, de ezért bizony igencsak meg kell majd dolgoznod, ráadásul a nyelvismeret is nélkülözhetetlen. A mixertanfolyam előtt, és akár mellette is célszerű elmélyedned az angol vagy a német nyelvterület sajátosságaiban, hiszen a külföldi elhelyezkedés csak így járhat a későbbiekben sikerrel.

Alapreceptek és kreatív megoldások

A mixertanfolyam során elsajátíthatod a koktélkészítés művészetét, a különféle töltéstechnikákat, és persze saját kreativitásod is beleviheted a dologba. Ha ismered az alapanyagokat, azok egymással történő funkcionálását, tudod, milyen ízhez mi passzol leginkább, akkor akár saját kreációiddal is meglepheted majd a vendégeket, s elkápráztathatod oktatóidat. Az alaprecepteket bárki ismerheti, de szakértelmedről azzal adhatsz leginkább tanúbizonyságot, ha ismeretlen alapanyag kombinációkkal is elboldogulsz, és mindezt megfelelő időn belül teszed, esztétikailag is kifogástalan végeredménnyel.

Saját koktélbárt nyitnál? A mixertanfolyam remek kezdés!

Sokan vannak, akik saját vendéglátóhely nyitásában gondolkodnak. Ahhoz azonban, hogy főnökként jól tudd kiválasztani alkalmazottaidat, és te is pontosan érts ahhoz, mi zajlik a pult mögött, elengedhetetlen a megfelelő szakmai ismeret. A vendéglátás területén a rendszeresen aktuálissá váló feladatokról, vagy a bár kialakításáról, üzemeléséről legalább annyit megtudhatsz a megfelelő szakképzés során, mint a koktélbár berendezésére és stílusára vonatkozó területekről. A mixertanfolyam remek választásnak bizonyul mindazok részéről, akik jövőjüket a vendéglátásban képzelik el, és itthon vagy külföldön szeretnének karriert építeni.

Hozzászólások

hozzászólás

Legutóbbi bejegyzések

Kövess Minket

Related Posts