Munkavállalás a vendéglátásban Magyarországon

Hogyan alakul a munkavállalás a vendéglátásban Magyarországon? Milyen lehetőségeik vannak azoknak, akik az éjszakai életben tevékenykednének? Mekkora kereslet mutatkozik a profi baristák iránt? Érdemes szakács tanfolyamot végezni? Ilyen és ezekhez hasonló kérdések gyakran felmerülnek azokban, akik pályaválasztás előtt állnak, vagy szeretnének egy új szakmát magukénak tudni. Cikkünkben annak igyekszünk utánajárni, hogy mennyire egyszerű a munkavállalás a vendéglátásban Magyarországon és hogyan sikerülhet határainkon túl elhelyezkedni a területen.

Munkavállalás a vendéglátásban Magyarországon: nem mindegy, mik a céljaink!

Legyen szó bármilyen szakmáról, korántsem mindegy, milyen célokkal vágunk bele a munkakeresésbe. Sokan vannak, akik mindössze egy biztos állást szeretnének magukénak tudni, s főként a kisebb városokban fordul elől, hogy a jól jövedelmező munkahely tulajdonképpen nem szerepel a potenciális lehetőségek között. Alapvetően elmondható, hogy Budapest, valamint a nagyvárosok kínálta bérszínvonal messze meghaladja az ország más régióiban elérhető jövedelmeket a vendéglátás területén. Ha sem a jövedelem, sem a karrier szempontjából nem mindegy számunkra, milyen lehetőségeink vannak, akkor bizony érdemes nagyvárosi, vagy ha van rá mód, akkor budapesti vendéglátóhelyek ajánlatai között nézelődni.

Nagy előny a nyelvtudás

Míg kisvárosi környezetben a nyelvtudás nem feltétlen követelmény, addig a frekventált területeken szinte nélkülözhetetlen ahhoz, hogy színvonalas vendéglátóhelyen sikerüljön elhelyezkedni. A munkavállalás a vendéglátásban Magyarországon gyakran megköveteli, hogy legalább alapszintű nyelvtudással rendelkezzünk, de a magasabb szint csak előnynek számít. Igaz ez a fővárosi koktélbárokra, kávézókra, vagy hazánk igényes éttermeire szintén.

A nyelvismeret egyébként akkor is rendkívül fontos, ha külföldi munkahelyet szeretnénk találni. A munkavállalás a vendéglátásban Magyarországon ugyan kétségkívül remek lehetőségeket tartogat, de ha a magasabb jövedelem, a külföldön szerzett tapasztalat fontosabbak számunkra, akkor mindenképpen megéri a nyelvtanulásra is figyelmet fordítani.

Diétás szakács képzés, amiben jelentős potenciál rejlik

Az egészséges életmódról és étkezésről évek óta sokat hallani. Vannak, akik a trendek miatt követik ezeket, de egyre magasabb azok száma, akik saját életminőségük javításának érdekében teszik ezt. Ennek megfelelően az éttermekben, wellness szállodákban ma már rendszerint elérhetőek olyan ételek, melyek kifejezetten az egészséges étkezést kedvelők körében népszerűek. A diétás szakács iránt a közétkeztetésben is egyre nagyobb kereslet mutatkozik, de olyan vendéglátóhelyeken is jól jön a szakképzés, ahol a hagyományos szakács tanfolyamon megszerzett ismereteken túl is szükség van profi hozzáértésre.

A munkavállalás a vendéglátásban Magyarországon magában rejti azt a lehetőséget is, hogy kitartással, a megfelelő gyakorlati és elméleti ismeretekkel a karrierépítés is elérhető. A sztár-chef-ek világa sokak számára tűnnek vonzónak, ám azzal mindenképpen érdemes tisztában lenni, hogy a sikerért igenis meg kell dolgozni akár alkalmazottként, akár saját vendéglátóhely üzemeltetőjeként. A munkavállalás a vendéglátásban Magyarországon lehetőséget teremt mindazok számára az elhelyezkedésre, akik szeretnének emberekkel dolgozni, jó kommunikációs képességgel rendelkeznek, a forró fekete rajongóinak számítanak, vagy éppen a gasztronómia világát érzik magukhoz közel állónak.

Hozzászólások

hozzászólás

Legutóbbi bejegyzések

Kövess Minket

Related Posts