Pultos tanfolyam? Figyelj a nyelvtanulásra is!

A vendéglátás terén elhelyezkedni kívánók gyakran teszik le a voksot a pultos tanfolyam, vagy például a minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendő mixerképzés mellett. E területek sokféle lehetőséget rejtenek magukban, és a jobb anyagi megbecsülés érdekében akár külföldön is elhelyezkedhetsz segítségükkel. Van azonban egy olyan terület, melyre a pultos tanfolyam elvégzésén túl kiemelt figyelmet érdemes fordítanod, ez pedig nem más, mint a nyelvtanulás.

Nem mindegy, hol fogsz dolgozni a pultos tanfolyam után!

A jövedelem és az emberi megbecsülés miatt sem mindegy, hogy a pultos tanfolyam elvégzését követően milyen színvonalú vendéglátóhelyen találsz állást. A jobb elhelyezkedési esélyek érdekében célszerű megfelelő szakképző intézetet választanod, de nem elhanyagolható szempont a nyelvtudás sem. Ugyan a vidéki kisvárosok éttermeiben, szórakozóhelyein viszonylag ritkán fordulnak meg külföldiek, de ha turisztikailag frekventált régióról van szó, akkor ezzel is számolni kell az alkalmazottak kiválasztásakor. Nem véletlen tehát, hogy a nívós éttermekbe, wellness hotelek és fürdők vendéglátóhelyeire kifejezetten olyan szakembereket szoktak keresni, akik nem csak a pultos tanfolyam elvégzését tudhatják maguk mögött, de legalább alapfokú nyelvtudással rendelkeznek. A megfelelő jövedelmi viszonyokat célozva pedig a legtöbbek hasonló helyen szeretnének elhelyezkedni.

Külföldi munka mellé nélkülözhetetlen a nyelvismeret!

A tapasztalatok szerint mind többen gondolkodnak külföldi munkavállalásban. Igaz ez tulajdonképpen bármely szakterületre, de a vendéglátás kapcsán különösen. Németországban, Ausztriában gyakran keresnek szakképesítéssel rendelkező pultosokat, akik nem mellesleg otthonosan mozognak a német nyelvben is. Az angollal bárhol el lehet boldogulni, de a német nyelvterületen meghirdetett pultos állások esetében rendszerint a német szokott lenni a követelmény. Alapszintű tudással már el lehet boldogulni a pult mögött, és a vendégekkel történő kommunikáció zavartalan lehet, de ha karriert szeretnénk építeni, vagy idővel előrelépnénk a munkahelyen vezető munkakörbe, akkor bizony nem árt a középfokú nyelvtudás.

Gyakran felmerülő kérdés, hogy vajon szükség van-e a pultos tanfolyam mellé nyelvvizsga letételére. A szakképesítés megszerzéséhez ugyan nem, és a papír sem jelent garanciát arra, hogy valóban használható nyelvtudással rendelkezünk, de saját megnyugtatásunkra és szintfelmérésünkre nem árt, ha próbára tesszük képességeinket a nyelvvizsga alkalmával is.

Külföldi kaland és önismeret: pultos munka óceánjárókon

Sokak számára álommunkának tűnhetnek az óceánjárók fedélzetére meghirdetett munkahelyek. A pultos tanfolyam kiváló kezdő lépés lehet afelé, hogy akár a világ minden pontját sikerüljön bejárni hasonló módon, viszont tény, hogy a lehetőség rengeteg elvárással is társul. A pultos tanfolyam során ugyan megtanulhatod a szakma minden részletét, de a napi tíz-tizenkét órás műszakok, a folyton rendelkezésre állás és a családtól távol töltött idő csak azoknak való, akik valóban szeretik szakmájukat és szeretnének egy életre szóló kaland részesei lenni. Nem csak tapasztalatot szerezhetsz a hasonló munkakörben, hanem nyelvtudásodat is tökéletesítheted. Mindezeknek számos előnyét élvezheted akkor, ha végül mégis határainkon innen szeretnél munkát vállalni.

A pultos tanfolyam kezdő lépést jelenthet akár ahhoz is, hogy saját vendéglátóhelyet nyiss, és ennek kapcsán mozoghass otthonosan mind a vendégek kiszolgálása, mind a pult mögött zajló tevékenységek terén.

Hozzászólások

hozzászólás

Legutóbbi bejegyzések

Kövess Minket

Related Posts