Élelmezésvezető E/2020/000345

Államilag elismert tanúsítványt nyújtó szakmai képzés Engedélyszám: E/2020/000345

E/2020/000345 | 10135003

Időtartam:
3 hónap
Képzési helyek:
Elméleti kontakt órák élő ONLINE formában. A tananyag a képzséi ideje alatt letölthető.
Intenzitás:
Online kontakt órák szombati vagy vasárnapi napokon 09.00 és 17.00 óra között
Tanfolyam díja:
90 000 Ft
Jelentkezési határidő:
Jelentkezési határidő: 2023.09.01.
Oktatásszervező:
Benke Tímea
Telefonszám:
06 30 484 0744
Email:
okj@vendeglatoakademia.hu

Szakképesítés leírása és a belépési feltételek

  • Közétkeztetési feladatokat ellátó intézmény, egység felelősségteljes vezetőjeként,
  • kiemelkedő, speciális szaktudással rendelkezik, magas szinten ismeri a táplálkozástudományt.
  • Az élelmezési részlegek munkáját koordinálja, ellenőrzi. Dietetikusokkal, diétás cukrászokkal és diétás szakácsokkal dolgozik, team szisztéma szerint. A közétkeztetésben egyre nagyobb szerephez jutó diétáknak, táplálkozási érzékenységben szenvedőknek biztosítani tud olyan lehetőséget, amellyel a táplálkozásukban felmerülő speciális igények szerint képesek megoldást kínálni. A közétkeztetésre folyamatosan megnövekedett igény, munkaerőpiaci hiányt idézett elő ebben a munkakörben, így nagy szükség van a jó élelmezésvezetőkre.

Képzés megkezdésének feltételei:

Iskolai előképzettség: Érettségi végzettség

Szakmai előképzettség:
 510132306 Szakács szaktechnikus
 510132302 Cukrász szaktechnikus
 510132308 Vendégtéri szaktechnikus
 42 5 5129 169 0 28 Vendéglátó technikus
 52 7822 02 Vendéglátó technikus
 54 811 01 Vendéglátás-szervező
 52 811 01 Vendéglős
 54 811 01 Vendéglátásszervező-vendéglős
 54 811 01 Vendéglátásszervező
 34 811 03 Pincér
 34 811 04 Szakács
 34 811 01 Cukrász

Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges

Szakmai gyakorlat területe és időtartama: 34 811 03 Pincér, 34 811 04 Szakács, 34 811 01 Cukrász előképzettség esetén pincér, szakács, cukrász munkakörben eltöltött összefüggő 2 év szakmai gyakorlat. A gyakorlati időbe nem számít bele: a GYED, GYES időszaka, a harminc napnál hosszabb ideig tartó fizetés nélküli szabadság időtartama, továbbá minden olyan időszak, amikor munkabér kifizetésére nem állt fenn jogosultság.

Mi történik a jelentkezés után?

A beérkezett jelentkezésedet feldolgozzunk, majd elektronikus úton jelentkezési lapot küldünk. A felnőttképzési szerződéseket a jelentkezési határidő lejárta után küldjük meg a jelentkezők részére, kb két héttel az első oktatási nap előtt.

Miket tartalmaz a felnőttképzési szerződés?

Többek között a képzési időt, a képzés ütemezsését, a kamatmentes részletfizetésre vonatkozó információkat, fizetési módokat, költségviselőt, fizetési határidőket.

Diákigazolvány nem jár a képzéshez, iskolarendszeren kívüli képzésben résztvevők erre nem jogosultak.

Tematika

  • Táplálkozástudomány ismeretek
  • Élelmezéstervezés
  • Élelmezési menedzsment
  • Adminisztráció

Vizsga

A szakmai képzés követelményeinek teljesítését a képző intézmény a felnőttképzési adatszolgáltatási rendszerből kiállított tanúsítvánnyal igazolja.
A képesítő vizsgára bocsátás feltételei:
– A szakmai képzés követelményeinek teljesítéséről, a képző intézmény által kiállított tanúsítvány.

A képzés sikeres teljesítése esetén annak eredményeiről tanúsítványt állítunk ki, amellyel a központi vizsgaszervezőnél lehet szakmai vizsgára jelelntkezni. A vizsga pontos idejéről és annak helyszínéről a központi vizsgaközpont tud majd  bővebb információval szolgálni.

Vizsgára jelentkezés módja:

A szakmai vizsgát egy független, állami vizsgaközpontban kell letenni. Az állami vizsgaközpont vizsgadíja tapasztalataink szerint 40.000 és 60.000 Forint között mozog. A vizsgázó egyedül jelentkezik a vizsgaközpontnál és fizeti be a vizsga díját.

Ha van rá lehetőség, akkor mi megpróbáljuk a csoportos jelentkezést. Ez nem zárja ki az egyéni ügyintézést.

Ha elvégzed a tanfolyamot…

Megszervezi és ellenőrzi az élelmezési üzem munkáját, törekedve a költséghatékony
működésre. Elkészíti az általános és a speciális táplálkozáshoz szükséges ételek kalkulációit,
nyersanyag-kiszabati ívet vezet, és veszteségszámításokat végez. Dietetikus munkatársak bevonásával komplett napi, heti, havi étlapot és/vagy étrendet tervez, állít össze, szükség szerint személyre szabottan. Tápanyagszükséglet kalkulációt készít a különböző korcsoportokba tartozók, táplálkozásra érzékeny betegségben vagy allergiában szenvedők részére az ételallergia és táplálékintolerancia szigorú szabályainak betartása mellett. A táplálkozásnak, mint kiegészítő gyógymódnak ismerése és alkalmazása mellett gazdaságosan vezeti, irányítja a közétkeztetést ellátó üzemet. Adminisztrációs feladatokat lát el, és
információs rendszert működtet. Munkatervet, takarítási rendet készít. HACCP rendszert üzemeltet és ellenőriz. Beszerzést irányít és ellenőriz. Készletgazdálkodást végez, együttműködik a szakhatóságokkal és segíti azok ellenőrző munkáját. Ellenőrzési tervet készít az érvényben lévő jogszabályok, előírások betartatásához. Megtervezi a napi étkeztetést a rendelkezésre álló tárgyi-, személyi- és anyagi feltételek szerint. Tisztában van a különböző diéták ételkészítési technikáival és alkalmazza azokat. Gondoskodik a dolgozók szakmai továbbképzéséről. Ösztönzi a dolgozókat a szakmai fejlődésre. Népszerűsíti az egészséges táplálkozást. Folyamatosan fejleszti a szakmai tudását.

A képzés ára: 90 000 Ft

Kamatmentes havi részletfizetési lehetőség! A tananyag a képzés ideje alatt internetről letölthető! Szakmai képzéseinkhez képzési hitel (diákhitel) is igénybe vehető akár 0%-os kamattal! Részletek a diákhitelről: https://diakhitel.hu/kepzesihitel/

Elérhetőség

Telefon: + 36 30 1866 345
E-mail: info@vendeglatoakademia.hu
Székhely: 1093 Budapest, Közraktár utca 12/a.
Képzés helye, ügyfélfogadás: 1093 Budapest, Erkel utca 13.
Ügyfélfogadási idő: H-P 9:00-17:30

Élelmezésvezető
[+36 XX XXX XXXX]









Itt talál bennünket:

Legutóbbi hozzászólások

    Kategóriák