Élelmezésvezető E-001477/2016/A008

E-001477/2016/A008 | 52 811 01

Időtartam:
7 hónap
Képzési helyek:
Budapest
Intenzitás:
heti 1 alkalom, szombatonként 09.00-16.00
Tanfolyam díja:
150 000 HUF
Vizsgadíj:
50 000 HUF
Tanfolyam indulása:
Következő tanfolyam 2018. február 10.
Telefonszám:
+36 30 186 6345
E-mail cím:
info@vendeglatoakademia.hu

Szakképesítés leírása és a belépési feltételek

Az élelmezésvezető irányítói, vezetői feladatokat lát el a közétkeztetés területén működő élelmezési üzemegységben. Feladata a közétkeztetési ellátásban részesülő különböző csoportok táplálkozásának megszervezése, a hatályos közétkezetési rendeletnek megfelelően. A mindennapi munkája során a különböző korcsoportok szükségleteit azonosítja. Az elkészített étlap alapján az ételek energiatartalmát meghatározza, tápanyag-összetételét kiszámolja, allergénjeit azonosítja. Az élelmezés irányítása során kialakítja a munkarendet, kiadja a napi munkafeladatokat és folyamatos ellenőrzést végez. Az élelmezési feladatokat irányítja, az élelmiszer-biztonsági előírások alapján szervezi és felügyeli azokat. Gazdálkodási tevékenységet végez, felelősséget vállal a dokumentáció teljes körű elvégzéséért és a dokumentumok tartalmáért. Önállóan elkészíti a közétkeztetésben készülő ételekre vonatkozó anyaghányad-nyilvántartólapot, a tápanyagtartalmat kiszámolja, allergéneket jelöli. Folyamatosan követi és alkalmazza a jogszabályi változásokat. Felelősséggel tartozik a tevékenységi körében használt vagyontárgyak, alapanyagok, eszközök, berendezések megóvásáért és azokkal való anyagi elszámolásért. A leltározás és a raktár-elszámoltatást irányítja és felelősséget vállal a tartalmáért, esetleges probléma esetén igyekszik annak gyors kivizsgálására. Saját hatáskörében és felelősségkörében alkalmazza a munkaviszonyra vonatkozó jogszabályokat. Gondoskodik maga és beosztottjai továbbképzéséről.

Képzés megkezdésének feltételei:

Iskolai előképzettség: érettségi végzettség

Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek

Tematika

11562-16 Táplálkozástudomány ismeretek
11629-16 Élelmezéstervezés
11627-16 Élelmezési menedzsment
11563-16 Minőségbiztosítás a közétkeztetésben
11565-16 Irányított közétkeztetés gyakorlat
11498-12 Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
11499-12 Foglalkoztatás II.

Vizsga

A tanfolyam végén szakmai vizsgát kell tenni. Sikeres vizsga esetén OKJ bizonyítványt szerezhetsz, a bizonyítvány kiegészítesékent Europass bizonyítvány igényelhető 3 idegen nyelven (angol, német, francia)

Ha elvégzed a tanfolyamot…

A szakképesítés birtokában képes leszel:

–      összetételük alapján megállapítani az élelmiszerek és ételek szervezetre gyakorolt hatását

–      népszerűsíteni az egészséges táplálkozást, a táplálkozási ajánlások alapján

–      meghatározni a különböző korcsoportok étrendjét a táplálkozási ajánlások, a tápanyagszükséglet, a szakmai szempontok és a hatályos jogszabályok figyelembe vételével,

–      kiszámolni az ételek energia-, zsír-, telített zsírsav-, fehérje-, szénhidrát-, cukortartalmát, számított sótartalmát, valamint az élelmiszerek jelöléséről szóló jogszabályban meghatározott allergén összetevőket hagyományosan és tápanyag számítási szoftver segítségével

–      dönteni az élelmiszerek összetétele szerinti felhasználásáról a különböző korcsoportok ellátása során

–      az ellátottak egészségi és szociális helyzetének ismeretében a megfelelő élelmezés megvalósítására,

–      meghatározni és alkalmazni a korszerű ételkészítési technológiákat

–      értelmezni a táplálkozásfüggő betegségek jellemzőit, és megelőzésének módját

–      követni és alkalmazni a dietetikus szakmai utasításait,

–      felismerni és a jellegük szerint a diétára jellemző előírások alapján felhasználni vagy kikerülni az allergéneket tartalmazó élelmiszereket

–      irányítani a napi élelmezési feladatokat,

–      megszervezni, irányítani és ellenőrizni az élelmezési ellátás tevékenységeit, figyelembe véve a helyi specialitásokat

–      a jogszabályi előírásoknak megfelelően elkészíteni az anyaghányad-nyilvántartó lapot

–      meghatározni az élelmezési üzem működésének tárgyi, személyi feltételeit

–      az élelmezési üzem gazdaságos üzemeltetéséhez szükséges gépek, berendezések használatára és azok működésének betanítására

–      az áruforgalom és a termelés irányítására, ellenőrzésére

–      az élelmezési üzem gazdaságos működtetésére

–      gazdasági számítások elvégzésére, (költségvetés, költségelszámolás, anyagkiszabás, térítési díjak, stb.)

–      nyersanyag nyilvántartás vezetésére és ellenőrzésére

–      előírásoknak megfelelő dokumentáció hagyományos és elektronikus elvégzésére

–      kialakítani a tevékenységi körében végzett vagyontárgyak, alapanyagok, eszközök, berendezések megóvására irányuló tevékenységet, azokkal való anyagi elszámolást

–      irányítani a leltározást, probléma esetén annak hatékony és gyors kivizsgálására

–      a vonatkozó munka- és tűzvédelmi és higiénés szabályok betartására és betartatására

–      alkalmazni a dolgozók foglalkoztatására vonatkozó jogszabályokat

–      értelmezni a szervezeti egységre és működésre vonatkozó előírásokat

–      együttműködni munkatársaival, a dietetikussal és a diétás szakáccsal

–      értelmezni és alkalmazni az élelmiszer-biztonsági előírásokat

–      felkészülni a szakhatóságok ellenőrzésére, és segíteni azok munkáját

–      a vezetői kompetenciák érvényesítésére

–             a kötelező továbbképzéseken elsajátított ismereteket alkalmazni

A képzés ára: 150 000 HUF + 50 000 HUF vizsgadíj

Kamatmentes részletfizetési lehetőség biztosított!

Elérhetőség

Telefon: + 36 30 1866 345
E-mail: info@vendeglatoakademia.hu
Székhely: 1093 Budapest, Közraktár utca 12/a.
Képzés helye, ügyfélfogadás: 1093 Budapest, Erkel utca 13.
Ügyfélfogadási idő: H-P 9:00-17:30

Online Jelentkezés

Online Jelentkezés




Város:
Melyik hónapban járnál?

Jelentkezésed után rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot! A telefonszám mező kitöltése kötelező!

Jelentkezésed után rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot!

Itt talál bennünket: