Mixertanfolyam: hogyan válassz képzést?

A mixertanfolyam csupán egyetlen lehetőségként áll rendelkezésre azok számára, akik a vendéglátás területén szeretnének elhelyezkedni. Az extrovertált, pörgős személyiségek gyakran érdeklődnek a képzés iránt, de természetesen egyéb megoldásokkal is találkozhatnak a hallgatók napjaink kínálatában.

 

Érettségi után, vagy minimális élettapasztalattal korántsem egyszerű eldönteni, mely terület érdekelne igazán. A család nyomása, vagy a teljesítménykényszer gyakran terelnek a felsőoktatási intézmények felé, pedig könnyen lehet, hogy a vendéglátást területén inkább megtalálnád önmagad. Nagyon fontos, hogy rendelkezz némi rálátással az elhelyezkedési esélyekre, ezzel sok éves felesleges tanulást takaríthatsz meg magadnak. Ugyan tény, hogy a diploma belépőt jelenthet egyes munkakörökbe, de korántsem biztos, hogy egy irodai jövőképet álmodtál magadnak.

 

Mixertanfolyam pályamódosításkor is

 

Nem csak első pályaválasztás alkalmával érdemes elgondolkodni a mixertanfolyam kínálta lehetőségeken, hanem akár pályamódosítás céljával is. Ha már egyébként is a vendéglátásban tevékenykedsz, és van némi rálátásod erre a világra, könnyen lehet, hogy kipróbálnád magad valami újban. HA mindig is emberek közelében szerettél volna dolgozni, de korábbi munkád nem tette ezt lehetővé, akkor könnyen lehet, éppen a mixertanfolyam során lelsz rá igazi utadra. Az éjszakai pezsgést, embereket és kulináris élvezeteket kedvelők minden valószínűség szerint nem fognak mellélőni a mixerképzéssel.

 

Lehetőségek vidéken is

 

Számos oktatási intézménnyel kapcsolatban a távolság szokott lenni sokak számára az akadály. Ha sikerül rábukkanni a minden szempontból megfelelő szakképző intézetre, akkor a mixertanfolyam is elvégezhető akár lakóhelyeden. Ma már nem csak a fővárosban nyílik lehetőség a hasonló szakmák elsajátítására, hanem rendszerint minden hazai nagyvárosban is. Akkor se keseredj el, ha egy kis településen élsz, hiszen garantáltan találni fogsz közvetlen közeledben olyan várost, ahol gond nélkül részt vehetsz a kiszemelt képzésen.

 

Tanulj nyelvet mellette!

 

A legtöbb szakképzés a vendéglátás területén nem foglalja magában a nyelvoktatást. Ugyan a munkaerő-piacon sok olyan állást hirdetnek, ahol nem szempont a nyelvismeret, de a neves vendéglátóhelyeken már általában követelmény, hogy idegen nyelven is meg tudj szólalni, ha a helyzet úgy hozza. Amennyiben külföldi munkavállaláson gondolkozol, akkor nem kérdés, hogy célszerű nyelvet tanulnod. Korábban már volt közöd az angolhoz vagy a némethez? Az évek során megfakult nyelvtudást nyelviskolában vagy akár magántanár segítségével is felelevenítheted, de akár új nyelvet is elsajátíthatsz. Már egy erős alapfokú tudás is több a semminél, ráadásul gyakran elegendőnek is bizonyul. Ahogyan használod majd a nyelvet, úgy leszel egyre jobb benne, s a külföldi munkavállalás e tekintetben is nagyon megéri.

 

Munka mellé is beilleszthető

 

Sokan vannak, akik munka mellett szeretnének tanulni. Érdemes a szakképzések között aszerint nézelődni, hogy milyen időbeosztásban történik az oktatás. Jó hír, hogy akár heti egyalkalmas oktatás mellett is dönthetsz, így biztosan össze tudod majd egyeztetni a munkahelyi elfoglaltságokat és a tanulást. Ugyan húzós lehet még a szabadnapon is az oktatásra sietni, de ha hosszú távon gondolkodsz, akkor ez a jövőre szóló befektetés. Ha olyan területet találsz, ami igazán érdekel, akkor megvalósíthatod sokak álmát, hogy valóban azt csinálod munkaidődben, ami közel áll hozzád. A mixertanfolyam remek választás lehet akár itthon, akár külföldön történő munkavégzéshez.

 

Hozzászólások

hozzászólás

Legutóbbi bejegyzések

Kövess Minket

Related Posts