Szakács tanfolyam- ez a sikeres szakács 5 ismérve!

A szakács tanfolyam kiváló kezdő lépés ahhoz, hogy a vendéglátás területén sikeressé válhass. A jó szakács azonban nem csak kiválóan tud főzni, hanem egyéb ismérvekkel is rendelkezik. Ha tisztában vagy ezekkel, akkor a szakmaválasztás is könnyebb lehet, és nem fordulhat elő, hogy a szakács tanfolyam után kellemetlen meglepetések várnak a munkaerő-piacon. Nézzük, melyek ezek!

 

  1. Kifogástalan szakmai tudás

 

Hazánkban a hagyományos oktatási rendszerben is lehetőséged van szakács tanfolyam elvégzésére, ám ez korántsem biztos, hogy hozza majd a vártakat. A háttérben nem más áll, mint a sokszor megtapasztalható pénzhiány. Az igazán nívós oktatáshoz az is hozzátartozik, hogy korszerű eljárásokkal, speciális alapanyagokkal ismerkedhetnek a tanulók, ám ezek sokszor nem kevés költséggel járnak. Nagyon fontos tehát, hogy a kifogástalan szakmai tudás megszerzéséhez a megfelelő oktatási rendszerben vegyél részt. Ma már a fővárosban és vidéki nagyvárosainkban is elérhető olyan szakács tanfolyam, amely elmélet és gyakorlat terén is piacképes tudást biztosít a résztvevők számára.

 

  1. Kreativitás, lelkesedés

 

Vannak olyan ismérvek, amelyek nem taníthatóak a szakács tanfolyam során. Tipikusan ilyen a kreativitás, amely nélkül aligha képzelhetnénk el a szakmájában elismert szakácsot. Nem csak a dekoráció, a tálalás terén jut ez szerephez, hanem akkor is, ha az alapanyagok újszerű felhasználási módjairól, különleges receptek kikísérletezéséről van szó. Fontos az is, hogy a mindennapi hajtásban ne veszítsd el a kezdeti lelkesedésed, és láss túl azon, hogy éppen mennyi feladat vár még rád.

 

  1. Fel nem adott ambíciók

 

Magyarországon jelenleg nagy munkaerőhiány tapasztalható a vendéglátásban. A Balatonnál már szemérmetlenül magas összegeket kínálnak azért, hogy a szezonra jó szakembereket találjanak, hiszen sokan már határainkon kívül dolgoznak a hazainál magasabb jövedelemért. Ha azonban mégis olyan vendéglátóhelyen sikerült munkát vállalnod, amely nem elégíti ki ambícióidat, akkor ne félj váltani. Az igazán sikeres emberek fontos jellemzője az is, hogy nem adják fel ambícióikat, hiszen a pozitívabb jövőben és azért tenni is mernek.

 

  1. Kiváló munkabírás

 

A szakács tanfolyam során ritkán esik szó arról, hogy bizony a vendéglátásban komoly teherbírásra lehet szükség. A konyhai tevékenység gyakran nagy melegben zajlik, és a másokkal való együttműködés is problémás szituációkhoz vezethet. Nem árt tehát, ha jó állóképességgel rendelkezel, ki tudod zárni a zavaró tényezőket, és alkalmas vagy a csapatmunkára is. Nem ritka, hogy a vendéglátóhelyek gasztro fesztiválokra is kitelepülnek, s ilyenkor bizony egész nap hajtás van, gyakran a meleg nyári napokon. Ha viszont elégedett vagy a jövedelemmel és a környezettel, akkor ezeket a hátulütőket valószínűleg szükséges rosszként éled majd meg, és nem egyfajta visszatartó erőként.

 

  1. Speciális ismeretek

 

Napjainkban egyre többen keresik az éttermekben is a wellness menüket, a csökkentett szénhidrát tartalommal rendelkező fogásokat. Nem véletlen, hogy a szakács képzés során is kialakult annak egy speciális ága, mely során a tanulók a diétásan készített ételekkel, alapanyagokkal, módszerekkel ismerkedhetnek meg. Ma már a közétkeztetésben is jelentős szerep jut mindennek, így diétás szakácsként akár ott is elhelyezkedhetsz. Persze a wellness hotelek, színvonalas éttermek, vagy kifejezetten diétás ételeket kínáló vendéglátóhelyek is sokféle lehetőséget tartogatnak számodra. A diétás szakács tanfolyam létjogosultsággal bíró terület, ahol szintén megtalálhatod számításodat.

 

 

Hozzászólások

hozzászólás

Legutóbbi bejegyzések

Kövess Minket

Related Posts