OKJ Szakmai vizsgák szervezése

Tisztelt Szakmai Vizsgára Várakozó Résztvevőink!

Jelen pillanatban is a Magyar Közlöny 55. számában megjelent 70/2020. (III. 26.) Korm. rendelete van életben, ami a felnőttképzésben folyó oktatás és szakmai vizsgáztatás biztosításának eltérő szabályairól szól.
A rendelet értelmében a veszélyhelyzet időtartama alatt iskolarendszeren kívüli képzések esetén szakmai vizsga nem szervezhető.

Amíg a vészhelyzetet fel nem oldják, vagy eltérő tartalmú jogszabály nem lesz, addig ehhez a rendelethez kell tartani magunkat.

Amint részletes információnk lesz a vizsga szervezéssel kapcsolatban és pontos információink lesznek arról, hogy országosan hogyan indítják meg, milyen feltételekkel a felnőttképzésben az OKJ vizsgákat minden csoportnál jelentkezni fogunk!

A kialakult járványhelyzet a komplex szakmai vizsgák helyzetében jelentős változásokat okozott.

A Felnőttképzők Szövetsége megkereséssel fordult a kérdésben illetékes Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz (ITM) a felnőttképzés keretében történő vizsgáztatással és az OKJ-s képzések megkezdésének határidejével kapcsolatban:
A megküldött válasz alapján a Minisztérium az érettségi vizsgák és a május végére szervezett iskolarendszerű szakképesítő vizsgák tapasztalatait felhasználva tesz javaslatot a felnőttképzés területén szervezendő vizsgákra vonatozó szabályozás felülvizsgálatára.

❗️❗️❗️Addig is türelmünket kérték❗️❗️❗️

Az OKJ-s képzések megkezdésének idén december 31-i határidejének módosítását (az új rendszer bevezetésének stabilitása érdekében) nem támogatja az ITM. Várhatóan így már csak idén lehet felnőttképzésben a korábbi OKJ szerinti képzéseket megkezdeni, ezek a jövő évtől már csak iskolarendszerben lesznek elérhetőek.

Hozzászólások

hozzászólás