Miért válaszd a Barista tanfolyamot?
- Mert érdekel a kávékészítés profi világa! itt a helyed!
- Mert a Barista nemcsak itthon, de külföldön is keresett szakember
- Mert esetleg már képzett vendéglátós szakember vagy és fejlesztenéd a tudásod?
- Mert iskolánkban tapasztalt és képzett tanáraink a barista szakma legfontosabb gyakorlati tudását adják át
- Mert a kávékészítés és -szervírozás mestereit oktató tanfolyamunkon megtanulod a kávéházi italok elkészítését, az őrléstől a díszítésig, megismerkedsz az eszközökkel.
GYERE, NE MARADJ LE! VÁRUNK!
Hol tudok a Barista végzettséggel elhelyezkedni?
- Külföldön legtöbben a vendéglátásban helyezkednek el
- Magyarországon újra népszerű a kávéházi kultúra, egyre keresettebb szakma a barista
- Ha jól beszéled az angolt, vagy a németet azonnal el tudunk helyezni ezzel a végzettséggel külföldi szárazföldi vendéglátó munkahelyeken
- Átlagos vendéglátós fizetések külföldön és itthon:
- Ausztria: 695 000 HUF-nak megfelelő összeg
- Németország: 885 000 HUF-nak megfelelő összeg
- Egyesült Királyság: 780 000 HUF-nak megfelelő összeg
- Írország: 850 000 HUF-nak megfelelő összeg
- Magyarország: 160 000 – 250 000 HUF
Vizsga
A Barista tanfolyam végén elméleti és gyakorlati vizsgát tehetsz.
A hatályos felnőttképzési törvány alapján tanulóinkat adatszolgáltatási rendszeren keresztül lejelentjük, sikeres tanfolyami zárás esetén Tanúsítvány kiállítására kerül sor a FAR rendszerből a résztvevő kérésére. Al magyar nyelvű tanúsítvánnyal könnyebb a hazai elhelyezkedés.
Ezen kívül egy három nyelvű diplomát állítunk ki, mellyel külföldön lehet sikeresen elhelyezkedni.
Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/004174
Barista tanfolyam tematika
- A barista tanfolyamon növendékeink egy négy órás projektoros elméleti előadáson vesznek részt, amely során betekintést nyerhetnek a speciality kávék világába és megtanulhatnak mindent a kávé útjáról a kávécseresznyétől egészen a csészéig.
- A barista munkakörhöz tartozó feladatok nyitástól zárásig, az espresso technológia megértése, az espresso-t mint standard kávéitalt (SCAE), az espresso szakszerű elkészítése.
- Tej nélküli standard kávéitalok elkészítése, a helyes őrlőállítás. Ristretto és Caffe Lungo készítése őrlőállítással.
- Tej és kávé. A tökéletes tejkrém: 3 egyszerű szabályt betartva.
- A cappuccino mint standard ital (SCAE). Cappuccino készítése.
- Tejes standard italok készítése, díszítési technikák kávé krémmel.
Ismétlés és rengeteg gyakorlás!
Legutóbbi hozzászólások