Pultos tanfolyam: lehetőségek itthon és külföldön

A vendéglátásban elhelyezkedni kívánók körében a pultos tanfolyam gyakran választott lehetőség. Pultosokra az ország minden pontján szükség van, ráadásul a jelenlegi tapasztalatok azt mutatják, hogy igen nagy szakemberhiány tapasztalható például a Balatonnál. Mindegy, hogy szezonális munkáról van szó, melyet például az egyetemi években végeznél, vagy állandó munkahelyről, esetleg külföldi munkavállalásról, a megfelelő tanfolyam elvégzése nélkülözhetetlen. Nem csak a szakmai ismeretek indokolják ezt, hanem az is, hogy elég meggyőző lehessen önéletrajzod leendő főnököd számára. Nézzük, milyen lehetőségeid lesznek a pultos tanfolyam elvégzése után!

 

Szórakozóhelyek, bárok

 

Ha a pultos munkakör kerül szóba, akkor legtöbben azonnal a szórakozóhelyekre és bárokra gondolunk. Ha ezek mellett döntesz, akkor gyakran számítani kell arra, hogy éjszakába nyúlik majd a munkavégzés és egy-egy pörgős helyen bizony folyamatosan talpon leszel. A megfeszített munkatempó azonban egyet jelent azzal is, hogy a vendéglátóhely iránt van kereslet, tehát a Te munkád is bebiztosított. További tény az is, hogy egy fővárosi vagy valamelyik nagyvárosban megtalálható szórakozóhelyen jelentősen magasabb fizetésre számíthatsz, mint egy vidéki kiskocsmában. Törekedj tehát arra, hogy minél nívósabb helyen sikerüljön munkát találnod a pultos tanfolyam után!

 

Gondolj a szállodákra is!

 

Pultos állásokat a bárral, étteremmel rendelkező szállodák is gyakran hirdetnek, sőt, ma már fürdőinkben is megtalálhatóak azok a vendéglátóhelyek, ahol szakképzett pultosok iránt nyilvánul meg kereslet. A turisztikailag frekventált városok és régiók e tekintetben mindenképpen figyelmet érdemelnek akkor, ha a vendéglátásban szeretnél munkát vállalni.

 

Pultos tanfolyam után külföldön

 

Sokan kifejezetten azzal a céllal döntenek a pultos tanfolyam mellett, hogy a későbbiekben határainkon túl vállaljanak munkát. Kétség sem férhet hozzá, hogy külföldön a hazai jövedelmek sokszorosát lehet megkeresni a vendéglátásban, és ezt egyre több fiatal ki is használja. Az anyagi megbecsülés mellett remek lehetőséget is kínál mindez arra, hogy nyelvet tanulj, világot láss, új emberekkel, helyzetekkel ismerkedhess meg. Ha tehát kifejezetten angliai, németországi, vagy például ausztriai munkavállalás érdekel, akkor megéri elgondolkodni a pultos tanfolyam kínálta lehetőségeken. Akár azonnal sikerülhet elhelyezkedned, amint megszerezted a szükséges végzettséget.

 

Tanulj nyelveket! Csak nyerhetsz vele

 

Hogy állsz a nyelvtudással? A legtöbben úgy kerülünk ki az iskolapadból, hogy ilyen vagy olyan szinten már találkoztunk az idegen nyelvekkel. Tény azonban, hogy az alapszint nem mindig bizonyul elegendőnek. Ha egy nívós helyen szeretnél munkát vállalni itthon, akkor is nélkülözhetetlen a megfelelő nyelvtudás. Külföldi elhelyezkedés esetén pedig különösen így van ez. Az angol a legjobb választás, de ha például Ausztriában szeretnél pultosként, felszolgálóként munkát vállalni, akkor a némettel könnyen lehet, hogy előrébb leszel.

 

Ibizától a luxus óceánjárókig

 

Eljátszottál már néha a gondolattal, hogy munkád kapcsán beutazhatod az egész világot? Nem lehetetlen mindez, ugyanis ma már sok óceánjáróra hirdetnek állásokat a vendéglátás területén. Végighajózhatod az egész világot és közben jó pénzt kereshetsz, persze kemény munkával. A pultos tanfolyam segítségével megtalálhatod álommunkád, melynek az utazás és a nyelvtanulás is szerves részét képezi majd.

 

Hozzászólások

hozzászólás

Legutóbbi bejegyzések

Kövess Minket

Related Posts