Mixertanfolyam után – lehetőségek nem csak az éjszakában

A pörgős munkát és az éjszakázást jól bírók számára a mixertanfolyam elvégzése olyan lépés lehet, mely közelebb viheti őket vágyott céljaikhoz. De vajon tényleg csak az éjszakában sikerülhet elhelyezkedni mixerként? Milyen lehetőségeink adódhatnak akkor, ha a vendéglátás e speciális területén szeretnénk tevékenykedni, és karriert építeni? Cikkünkben ennek igyekszünk utánajárni.

 

Pörgős arcok az éjszakában

 

Ha a mixerekre gondolunk, akkor legtöbbször a szórakozóhelyeken a pult mögött, egészen különleges koreográfiával megalkotott italokat készítőkre asszociálunk. Kétségtelen, hogy ma már minden nívós bár saját mixerrel is rendelkezik, aki a standard koktéloktól kezdve a vendégek egészen egyedi igényeit is profin tudják megvalósítani. A mixerként történő munkavégzés során sokszor van szükség arra, hogy az éjszakában dolgozzanak a szakemberek, hiszen rendszerint ekkor van igény a mutatós koktélokra és persze azok bódító hatására. De vajon lehetséges a területen akkor is elhelyezkedni, ha a család vagy egyéb okok miatt az éjszakai távollét kizárva?

 

Nem kizárt a nappali munkavégzés sem

 

A fővárosban és nagyvárosainkban számos olyan szórakozóhely, bár akad, amelyek már kora délutántól nyitva vannak, és ha nem is mindenki alkoholos italokat kér, de a koktélkészítésre mutatkozik igény. Nagyon fontos, hogy ha lehetőséged van rá, akkor a mixertanfolyam mellett például pultos képzés keretein belül is szerezz használható tudást, hiszen így több lehetőséged lesz az elhelyezkedésre. Nem ritka, hogy a vendéglátóhelyek tulajdonosai kifejezetten úgy keresnek alkalmazottat, hogy az értsen mind a hagyományos kiszolgáláshoz, mind a koktélok készítéséhez. A több lábon állás napjainkban minden korábbinál kifizetődőbb.

 

Mixerek és szállodák

 

Wellness szállodák és nagyobb szállodaláncok is gyakran alkalmaznak mixereket, hiszen a ház falain belül kivétel nélkül megtalálhatóak ezeken a szálláshelyeken éttermek, koktélbárok és akár medencés bárok is. A mixertanfolyam akkor is remek választás lehet tehát, ha valamelyik szállodában képzeled el jövőd.

 

Karrier külföldön? Nem elérhetetlen!

 

Nem csak itthon, de külföldön is remek lehetőségek kínálkoznak a mixertanfolyam után. Legtöbben a hazaiaknál jobb jövedelmek miatt döntenek a határainkon túli munkavállalás mellett, pedig tény, hogy az igazán jó szakemberekre hazánkban is van jelenleg kereslet. A vendéglátásban sokan szakemberhiánnyal küzdenek és ez különösen így van akkor, ha egy profi, gyakorlatias mixert szeretnének alkalmazni. Ennek ellenére tény, hogy külföldön a hazai bérek sokszorosát megkeresheted, ám ehhez persze nem csak a mixertanfolyam során megszerzett tudásra lesz szükséged, hanem tapasztalatra, gyakorlásra, teherbírásra és nyelvtudásra is.

 

Képezd magad mixertanfolyam után is!

 

A továbbképzés és a folyamatos tanulás nélkülözhetetlenek manapság. A mixertanfolyam remek kiindulópont, de a flair tanfolyam, az American Bartending vagy a haladó mixertanfolyam is kitűnő segítség lehet ahhoz, hogy a szakma legjobbjai közé tartozz, és bármikor sikerüljön jól fizető állást találnod.

 

Ha szeretsz a középpontban lenni, nem okoz gondot az emberekkel való kommunikáció, s emellett alkotni is szeretnél, akkor mixerként megtalálhatod számításodat. Akár főiskola mellett is kiváló jövedelemforrásra tehetsz szert, de külföldi munkavállalási céljaidat is sikerülhet megvalósítanod. Ne feledkezz meg arról sem, hogy a nyelvtudás itthon és külföldön is előrébb vihet, ezért az angolra megéri hangsúlyt helyezni, de a német is segíthet mixertanfolyam után e nyelvterületet megcélozva.

 

 

Hozzászólások

hozzászólás

Legutóbbi bejegyzések

Kövess Minket

Related Posts