Szakács E-001477/2016/A004

E-001477/2016/A004 | 34 811 04

Időtartam:
9 hónap
Képzési helyek:
Budapest
Intenzitás:
heti 1 alkalom, tervezett képzési nap: hétfő 16.00-20.00
Tanfolyam díja:
220 000 HUF
Vizsgadíj:
50 000 HUF
Tanfolyam indulása:
2017. november 10., 2018. április 20.
Telefonszám:
+36 30 186 6345
E-mail cím:
info@vendeglatoakademia.hu

Szakképesítés leírása és a belépési feltételek

A szakács feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben.

Képzés megkezdésének feltételei:

Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek
Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek

Tematika

11518-16 Élelmiszerismeret
11561-16 Gazdálkodási ismeretek
12096-16 Szakács szakmai idegen nyelv
12094-16 Ételkészítési ismeretek alapjai
12095-16 Ételkészítési ismeretek
11519-16 Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
11497-12 Foglalkoztatás I.
11499-12 Foglalkoztatás II.

Vizsga

A tanfolyam végén szakmai vizsgát kell tenni. Sikeres vizsga esetén OKJ bizonyítványt szerezhetsz, a bizonyítvány kiegészítesékent Europass bizonyítvány igényelhető 3 idegen nyelven (angol, német, francia)

Ha elvégzed a tanfolyamot…

A szakképesítéssel képes leszel étlapot, menüt, napi ajánlatot, étrendet összeállítani:

– az ételekhez a nyersanyagokat és azok mennyiségét meghatározni

– felmérni a meglévő készletek mennyiségét

– árut átvenni

– előkészíteni és rendeltetésszerűen használni a munkaterületet, gépeket, berendezéseket, eszközöket, kézi szerszámokat

– nyersanyagokat előkészíteni

– a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazni

– különféle ételeket készíteni

– az elkészített ételeket melegen illetve hidegen tartani,

– a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembe vételével az ételeket megtálalni, díszíteni

– a maradványokat kezelni

– a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani

– feladatait az élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelően végezni

– technológiai műveletek leírásait idegen nyelven megérteni, felhasználni

A képzés ára: 220 000 HUF + 50 000 HUF vizsgadíj

Kamatmentes részletfizetési lehetőség biztosított!

Elérhetőség

Telefon: + 36 30 1866 345
E-mail: info@vendeglatoakademia.hu
Székhely: 1093 Budapest, Közraktár utca 12/a.
Képzés helye, ügyfélfogadás: 1093 Budapest, Erkel utca 13.
Ügyfélfogadási idő: H-P 9:00-17:30

Online Jelentkezés

Online Jelentkezés




Város:
Melyik hónapban járnál?

Jelentkezésed után rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot! A telefonszám mező kitöltése kötelező!

Jelentkezésed után rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot!

Itt talál bennünket: