Munkavállalás a vendéglátásban Magyarországon- kiemelkedő fizetést is elérhetsz!

Milyen lehetőségek adódnak akkor, ha a cél a munkavállalás a vendéglátásban Magyarországon? A témával sokan foglalkoznak azok közül, akik szakmaválasztás előtt állnak, vagy biztosan jól jövedelmező munkát szeretnének vállalni. Nem csak azért érdemes azonban a területen elgondolkodni, mert hazánkban komoly munkaerőhiány van a szakmában, és így a munkavállalás a vendéglátásban Magyarországon igen gyors és egyszerű, hanem az elérhető kiváló fizetések apropóján is. Az OKJ-s képzések között mindenki megtalálhatja azt, amely érdeklődési körének és terveinek egyaránt megfelel.

 

Szakácsként kiválóak a lehetőségek

 

A szakácsok, chef-ek iránt igen nagy kereslet mutatkozik a munkaerő-piacon, és ha sikerül bekerülni egy minőségi szolgáltatást nyújtó vendéglátóhelyre, akkor a fizetések várostól, helyszíntől függően meglepően magasak. A Balatonnál tapasztalható munkaerőhiány sajnos annak ellenére is fennáll, hogy a diplomás béreknek akár sokszorosa is elérhető. Szakácsként a munkavállalás a vendéglátásban Magyarországon sokféle lehetőség állhat előtted, és ha nem a közétkeztetés iránt érdeklődsz, akkor karriert is építhetsz valamelyik nívós szállodában vagy neves étteremben. A turisztikailag frekventált területeken, a nagyvárosokban és Budapesten minden korábbinál jobbak a lehetőségek. Ha speciális tudást szeretnél szerezni, akkor a diétás szakács képzés is javasolt, ezzel ugyanis olyan egyedülálló szakmai ismeretekre tehetsz szert, amelyeket ma már több vendéglátóhelyen is hasznosíthatsz majd.

 

Minden a helyszínen múlik

 

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a munkavállalás a vendéglátásban Magyarországon sokszor éppen azon múlik, hogy mely városban keresgélsz állást. Míg egy kisvárosban alig akadnak jól fizető lehetőségek, addig Budapesten, vagy hazánk népszerű idegenforgalmi régióiban meglepően magas fizetések társulnak akár a pultos, akár a szakács szakmához. Nem véletlen, hogy sokan a fővárosban igyekeznek szerencsét próbálni, s a tapasztalatok is alátámasztják, hogy Budapesten tényleg napok alatt találhatsz munkát.

 

Munkavállalás a vendéglátásban Magyarországon: fókuszban a nagyvárosok

 

Budapest mellett sokan döntenek a biztos megélhetés és a jobb fizetések reményében. Ha a cél a munkavállalás a vendéglátásban Magyarországon, akkor legtöbben a nagyvárosokat és Budapestet tartják a leginkább jó megoldásnak. Nem érdemes azonban az első szembejövő lehetőséget kihasználni, ugyanis válogatni lehet az állások közül, és ha szorgalmas vagy, alázattal állsz a szakmához, mégis biztos vagy abban, hogy jó szakemberként tudod feladataidat végezni, akkor kifejezetten nívós helyekre is bekerülhetsz kezdőként is.

 

Nem lehetetlen karriert építeni itthon

 

A külföldi munkavállalás napjainkban talán minden korábbinál gyakrabban emlegetett téma. S bár sokan döntenek a határainkon túli munka mellett, mégis tény, hogy hazánkban is lehetséges boldogulni, pláne a vendéglátás területén. Ha nem szívesen lennél távol az otthontól, a barátoktól és a családtól, vagy ha csak egyszerűen arról van szó, hogy itthoni körülmények között dolgoznál, akkor a munkavállalás a vendéglátásban Magyarországon is lehetséges korrekt fizetésért. Arra azonban mindenképpen célszerű törekedni, hogy a nagyobb városokat célozd meg akár pultosként, szakácsként vagy mixerként, hiszen lehetőségek, továbblépés, fejlődés és anyagi, személyi megbecsülés általában ezekben a városokban lehetségesek.

 

Nyelvtudással jobbak a fizetések

 

Végül, de természetesen nem utolsó sorban említést érdemel az, hogy a fizetések nyelvtudással sokkal magasabbak lehetnek. Mivel a vendéglátóhelyeken gyakran megfordulnak külföldiek, ezért minden cég érdeke az, hogy az alkalmazottak elboldoguljanak legalább társalgási szinten angolul, esetleg németül. Amennyiben tehát a cél a munkavállalás a vendéglátásban Magyarországon, akkor is fordíts figyelmet a nyelvtanulásra. Kifizetődő lehet!

 

Hozzászólások

hozzászólás

Legutóbbi bejegyzések

Kövess Minket

Related Posts