Sommelier képzés - 6 napos haladó borszakértő tanfolyam

Sommelier képzés - 6 napos haladó borszakértő tanfolyam

|

Időtartam:
A haladó borértő tanfolyam időtartama 6 hét, hetente 1 alkalommal 4 órában
Képzési helyek:
A Bols Mixer Akadémia székhelye Budapest. Elegáns környezetben, jól megközelíthető helyen, profi felszereléssel tanulhatsz a legjobbaktól.
Intenzitás:
heti 1 alkalom napi 4 óra
Tanfolyam díja:
A haladó borértő tanfolyam ára 200 000 HUF
Tanfolyam indulása:
Tanfolyamainkat megfelelő létszám esetén folyamatosan indítjuk Budapesten! Jelentkezz mielőbb, hogy fel tudjuk venni veled a kapcsolatot!

 

Miért válaszd a haladó sommelier tanfolyamot?

Ikonikus borok a világban, mit találunk egy Michelin csillagos étterem borlapján?

Ha már végeztél nálunk a 2. szinttel, de érdekel egy magasabb színtű tudás, amit elsajátítanál, akkor jelentkezz bátran! A 2. szint elsajátítása után alkalmas vagy, hogy egy professzionálisabb tudás birtokába kerülj!

De ajánljuk még a tanfolyamot már gyakorló sommelierknek is, akik professzionális tudás szeretnének elsajátítani.

A képzés alatt 45-50 féle bor kerül megkostólásra.

Oktatónk magasan képzett szakemberek. Az országban egyedül álló módon nálunk tanulhatsz a Court of Master Sommelier rendszerében vizsgázott Certified Sommelier végzettséggel rendelkező oktatóktól!

A tanfolyam oktatói és házigazdái

Sutus Attila, Certified Sommelier

Attila szakmai pályafutását Magyarországon, mint sommelier étteremben kezdte, majd  Londonban és hajón is egyaránt dolgozott, mint vezető sommelier.  Feladata közé tartozott a személyzet teljes körű tréningelése, borkóstolások szervezése, menedzseri feladatok ellátása.

Szakmai végzettségei:

  • Bordeaux Index Michael Schuster Fine Wine School 2011
  • Bordeaux Index Michael Schuster Beginner’s Course 2010
  • Master Sommelier Course 2010
  • Gerard Basset Practical Class 2010
  • WSET Advanced Course 2010
  • WSET Professional Spirit – distinction 2010
  • WSET Intermediate Wine and Spirit – distinction 2009
  • WSET Foundation Course 2009
  • University of Cambridge Skills for Life Level1 2007

Fóti Gyula Certified Sommelier

Gyula 1988 ota dolgozik vendéglátásban, felszolgálóként kezdte, majd 2002-ben kezdett a foglalkozni borral.

A Bolygó Hollandi borkurzus elvégzése utan a nemzetközileg elismert WSET kurzusok következtek, a Magyarországon elerhető Level 3 -mal bezarólag .

2005-től a Pampas Steak Ház bor kínálatáért feltl 2009 -ig ,amikor is nemztközi vízekre evezve hajós társaságoknál helyezkedett el. Egy év ausztriai tapasztalat szerzés után, 2012-től a 6 csillagos Crystal Cruise-nal dolgozott Sommelier majd Assistant Head Sommelier pozícióban  2018-ig.

Azóta a La Fabbrica étteremben  a borlap összeállítása es vendégek minél magasabb szintű kiszolgálása mellett a kollégák oktatása is a feladatai között szerepel.

Szakmai végzettségei:

Vendéglátó ipari felszolgáló 1988-1991

Bolygó Hollandi boriskola 2006

WSET Alap -közép -felsőfok 2007-2008

WSET Nemzetközi Level Wine&Spirit 2009

Court of Master Sommelier  Certified  2012

Jelenleg az Advanced szintre készül

A haladó borértő tanfolyam tematikája:

  1. Pezsgők és Édes borok
  • Champagne  NV / Vintage
  • Cremant
  • Prosecco
  • Cava
  • Magyar  pezsgőgyártás

Különböző  pezsgőházak, stílusok, évjáratok, szőlőfajták és eljárások megismerése a cél.

Édes  borok

  • Tokaj
  • Sauterne
  • Rheingau
  • Olasz  és Spanyol  édes borok

Miért  a tokaji a legjobb édes bor a világon? Áttekintő összehasonlítás az édes  borstílusok között.

2. Bordeaux-i házasítások

  • Bordeaux  bal part
  • Bordeaux  jobb part
  • Villány
  • California
  • Dél  Afrika
  • Ausztralia
  • Supertuscan  borok

Bordeaux  klasszifikáció, története, különbség a bal és jobb part stílusa között, egyéb  országok ikonikus bordeaux-i házasításai.

3. Burgundia – Pinot Noir

  • Burgundia  osztályozása
  • Új  Zéland
  • Oregon
  • Magyarország

Burgundia  a világ legdrágább borainak az otthona, bővebb betekintés a belső szerkezetébe.  Hogyan változik a borok stílusa faluról falura. Egyéb híres Pinot Noir borok a  világban.
4. Burgundia – Chardonnay

  • Burgundia  fehér boraiChablis-tól Mersault-ig
  • California
  • Chile
  • Magyarország

Burgundia  megismerése.
A  világ legdrágább száraz fehér borai innen származnak, átfogó kóstoló a fehér  burgundi stílusokból. Egyé országok chardonnay borai.

Ikonikus  spanyol vörösborok

  • Priorat
  • Rioja
  1. A Syrah mítosz  
  • Észak  Rhone   CoteRotie
    Condrieu
    Hermitage
  • Dél  Rhone       Chateauneuf du Pape
    Gigondas
    Vacqueras

A  leghíresebb stílusok és legnevesebb termelők és termőhelyek megismerése a Rhone  völgyében.
A  japán Saké: A Saké készítése, rizsfajták „koji”, stílusbeli különbségek

6.  Ikonikus borok és klasszikus sajtok

  • Alsace Gewürztraminer
  • Rhone  Viognier
  • Dél  Afrika Chenin Blanc
  • Brunello  di Montalcino
  • Amarone  della Valpolicella
  • Portói

A képzés ára: A haladó borértő tanfolyam ára 200 000 HUF

A tanfolyam min. 4 fő részvételével indul!

Elérhetőség

Telefon: + 36 30 1866 345
E-mail: info@vendeglatoakademia.hu
Székhely: 1093 Budapest, Közraktár utca 12/a.
Képzés helye, ügyfélfogadás: 1093 Budapest, Erkel utca 13.
Ügyfélfogadási idő: H-P 9:00-17:30

Online jelentkezés 3. szint Haladó borértő tanfolyam 6 napos kur
[+36 XX XXX XXXX]


Itt talál bennünket:

Legutóbbi hozzászólások

    Kategóriák