Neked ajánljuk a tanfolyamot, ha...
Érdekel a sörgyártás folyamatai nagyüzemben és kézműves műhelyben
Érdekel a sörkóstolás szabályai, különböző sörfajták kóstolása
Érdekel a helyes csapolástechnika
Érdekel a sör és a gasztronómia találkozása
Tematika
Első nap
A sörgyártás története.
A sör alapanyagai A sör alap összetevői természetes anyagok, melyek egészségesek és nélkülözhetetlenek az emberi szervezet számára. A sör az átalakulás egyik csodája. A sör előállítása, sörfajták. A sör ősi technikák alapján készül, az egyik legtisztább élelmiszeripari folyamat. E folyamatok kulisszatitkaiba nyerhetsz betekintést, sok-sok érdekes sztorival megfűszerezve
Második nap
Üzemlátogatás Magyarország legpatinásabb sörgyárában, Kőbányán. Rövid utazás a múltba és a jövőbe. A kóstolás szabályai, különböző sörfajták kóstolása. A helyes csapolástechnika. Sörcsapolás eszközeinek ismerete, a szükséges eszközök karbantartási szabályai, hogyan tudunk jó minőségben, takarékosan csapolni
Harmadik nap
Látogatás az Etyeki Sörmanufaktúrában. A kisüzemi sörfőzés alapjai. Technológiák összehasonlítása
Negyedik nap
Vizsga
A tanfolyam végén elméleti és gyakorlati vizsgát tehetsz. A sikeres vizsga végén 3 nyelvű tanúsítványt állítunk ki, melyet a Bols Mixer Akadémia nemzetközileg elismert oklevéllel is hitelesít.
Ha elvégzed a tanfolyamot…
Ha már régóra kiváncsi vagy, hogy készül nagyüzemben a sör, vagy a házi készítésű, kézműves sörökért rajongsz, akkor nálunk a helyed! Sőt, megtanítunk rá, hogy kell a csörcsapot szakszerűen használni!
Legutóbbi hozzászólások